SIVECO R&D Portal

Welcome!

Fisa proiectului

Titlu: Automated Legal Intelligent System
Acronim: ALIS
Parteneri:ORT France (coordonator), Alma Mater Studiorum Universita di Bologna, Sineura, Exalead, Peisse Dupichot Zirah et associés, SIVECO Romania, Imperial College London, Alma Consulting Group, ATOS origin, Research Centre for Legal and Economical Aspects of Electronic Communication, TU Darmstadt.
Autoritatea Contractanta:
Comisia Europeana
Contractul nr.: FP6-2004-IST-4-027968
Buget total: 4.62 milioane euro
Buget public: 3.1 milioane euro
Durata: 01.01.2006 - 30.06.2009
Pagina WEB a proiectului:
http://www.alisproject.com/

Scurta descriere a proiectului

      Obiectivul proiectului este acela de a dezvolta un sistem inovativ care sa permita cetatenilor comunitatii europene si companiilor private accesul la legislatia europeana din domeniul proprietatii intelectuale.

      Sistemul dezvoltat isi propune sa realizeze urmatoarele: sa fie accesibil cetatenilor si companiilor, sa poata fi utilizat de toti cetatenii comunitatii europene, sa fie productiv din punct de vedere al costurilor si timpului de de acces, sa fie ergonomic (intuitiv si usor de utilizat) si inteligent.

      Un astfel de sistem inlesneste utilizarea legislatiei in domeniu, ajutand utilizatorul sa solutioneze conflictele prin prevenirea acetora si respectarea legislatiei. In plus, ALIS is propune sa contribuie la dezvoltarea sistemului juridic. Pentru a realiza cerintele mentionate, se vor aplica cunostinte din trei domenii stiintifice:

  • teoria jocurilor
  • inteligenta artificiala
  • modelare semantica.
Noutati din proiect

Nu sunt informatii disponibile.