SIVECO R&D Portal

Welcome!

Fisa proiectului

Titlu: A European curriculum related video library and hybrid e-services for the pedagogical exploitation of video in class
Acronim: EduTubePlus
Proiectul este co-finanţat prin programul eContentPlus al Comisiei Europene. Scopul general al programului eContentPlus este să ofere conţinutului digital existent în Europa un grad ridicat de accesibilitate, utilizare si exploatare.
Parteneri:
1.      Research Academic Computer Technology Institut, Grecia (coordonator de proiect)
2.      Lesite TV G.I.E., Franţa
3.      Ministerul Educaţiei Naţionale şi Afacerilor Religioase, Grecia
4.      Universidad National de Educacion a Distancia, Spania
5.      Companhia De Ideias Anonimas – Comunicacao Social LDA., Portugalia
6.      RAI-Radiotelevisione Italiana Spa, Italia
7.      Education Highway Innovationsyentrum Fuer Schule Und Neue Technologie GMBH., Austria
8.      Educentrum VZW, Belgia
9.      Klett Lernen Und Information GMBH., Germania
10. University of Hull, Marea Britanie
11. Reseau Menon G.E.I.E., Belgia
12. Siveco ROMANIA SA, România
13. Centro Para El Desarrollo De Las Telecomunicaciones De Castilla Y Leon, Spania
14. Atit BVBA., Belgia [14] Jyvaskylan Yliopisto, Finlanda
15. Fondazione Maddalena Di Canossa, Italia
16. Szamalk Oktatasi Es Informatikai Zartkoruen Mukodo Resvenytarsasag, Ungaria
Finanţare: Proiectul este co-finanţat prin programul eContentPlus al Comisiei Europene. Scopul general al programului eContentPlus este să ofere conţinutului digital existent în Europa un grad ridicat de accesibilitate, utilizare si exploatare.
Contract: ECP-2007-EDU-427003
Buget: 4,600,000 Euro, co-finanţat 50% de către Comisia Europeană
Data de start: 1 septembrie 2008
Durata: 2,5 ani

Scurta descriere a proiectului

Rezumat
 
Proiectul EduTubePlus vizează crearea condiţiilor care să faciliteze co-existenţa, utilizarea şi schimbul de materiale video digitale şcolare furnizate de producătorii video şi TV educaţionale, dar şi de materiale video şi resurse pedagogice cu suport video (activităţi de învăţare) generate de elevi şi profesori, cu scopul de a veni în întâmpinarea necesităţilor emergente de învăţare şi a practicilor inovative la nivelul şcolii.
Soluţia propusă prin acest proiect are la bază adaptarea, extinderea şi integrarea efectivă a serviciilor şi resurselor video digitale educaţionale existente, soluţii tehnice flexibile, cunoştinţe pedagogice, cele mai bune practici şi poveşti de succes, pentru a oferi comunităţii educaţionale un serviciu electronic inovativ, hibrid, orientat către conţinut.
 
 
Rezultate prevăzute
 
Proiectul EduTubePlus are ca scop crearea unui serviciu video electronic inovativ, hibrid, destinat comunităţii educaţionale, care se va baza pe următoarele elemente:
1.      O bibliotecă curriculară multilingvistică europeană cu produse video educaţionale de calitate, realizate profesionist, accesibilă cu ajutorul unui set de metadate multilingvistice din domeniul educaţiei, corelate cu programa şcolară.
2.      O platformă on-line pentru publicarea, încărcarea, schimbul şi managementul materialelor video (platforma EduTubePlus), alături de alte servicii electronice destinate utilizării Bibliotecii EduTubePlus în clasă (suport pentru crearea on-line a activităţilor pedagogice de tip video) şi pentru traducerea on-line a materialelor video şi educaţionale.
 
Proiectul EduTubePlus este co-finanţat de către programul comunitar eContentPlus. Conţinutul acestui website este responsabilitatea integrală a membrilor consorţiului EduTubePlus. El nu reprezintă opinia Comunităţii Europene şi Comunitatea nu este responsabilă pentru nici o utilizare a informaţiei conţinută în acesta.