SIVECO R&D Portal

Welcome!

Fisa proiectului

Titlu: Assessment, Visibility and Exploitation of non-formally acquired competencies of EXperienced EMPLOyees in enterprises
Acronim: AVE EXEMPLO
Parteneri:
Turkish Employers’ Association of Metal Industries (MESS), SIVECO România , bfz o.p.s., Research Institute for VET, ESTA Bildungswerk, ASSET TECHNOLOGY Ltd., ESTA Consulting Education and Training Services Co. Ltd., MESS Training Foundation
Coordonator: Turkish Employers’ Association of Metal Industries (MESS)
Autoritate Contractanta: The Center for EU Education and Youth Programmes, Turkish National Agency
Contract: LLP-LdV-TOI-2007-TR-051
Buget total: 399.870 EURO
Buget public: 299.902 EURO
Durata proiectului: December 2007 – November 2009
Director de proiect: Aykut Engin, MESS, Turkey
Responsabil din partea SIVECO: Dragos Gursca
Email: Dragos dot Gursca at siveco dot ro
Website:
www.aveexemplo.org

Scurta descriere a proiectului

Principiul proiectului AVE EXEMPLO este:

  • sa exploateze si sa implementeze cele mai bune, eficiente practici dezvoltate in proiectele anterioare vizavi de recunoasterea competentelor nonformale intr-un nou context geografic.
  • de a le combina cu o nouă abordare-media (evoluţia catre ePortfolio)
  • de a consolida existente şi pentru a dezvolta noi legaturi între partenerii de proiect şi parteneri sociali in folosul creeri unei proceduri eficiente.

O nevoie valida in mediul de afaceri din toate tarile este recunoasterea competentelor acumulate prin moduri nonformale de invatare, si corelarea competentelor existente si a celor necesare cu implemetarea practica a solutiilor ce pot rezolva probleme curente in cadrul afacerilor si a organizatiilor .
Parteneriatul este construit pentru urmatoarele aspecte:

  • conexiuni puternice şi valide in intreprinderi, pe piaţa forţei de muncă, partenerii sociali şi cu toate părţile interesate de decenii; statut valid de membru în organizaţii de tip umbrela
  • vasta experienţă în managementul de proiect transnaţionale şi transfer de resurse, cunostinte
  • know-how valid în stabilirea de unelte tehnologice mass-media in favoare cooperari intre corporatii

Rezultatele vor fi concrete si puse în aplicare in forma instrumentelor pentru întreprinderi pentru gestionarea, evaluarea şi de a organizarea competenţelor personalului.
Impactul va fi o creştere considerabilă de cunoştinţe şi de cele mai bune tehnici folosite, studii de punere în aplicare a uneltelor de dezvoltare pentru HR în întreprinderile europene. Efectul pe termen lung va fi o mai bună creştere a tematicii europene, care este invatarea pe parcursul intregii vieti (Life Long Learning) şi conexiunile sale cu metodele nonformale de a invata.